Dieptrekken
Uitermate geschikt voor verse houdbare producten.

Dieptrekken

Dieptrekken wordt veel gebruikt binnen de vlees-,kaas- en visindustrie. Om een langere houdbaarheid te verkrijgen worden deze voedingsmiddelen op een dieptrekmachine vacuüm en/of begast (MAP) verpakt.

Een dieptrekverpakking bestaat uit een onderfolie en een bovenfolie, waarbij eerst de onderfolie wordt uitgevormd. Deze vorm wordt afgevuld met het product. Na het afvullen wordt het product gevacuumeerd en/of begast. Daarbij sluit de bovenfolie op de onderfolie en ontstaat een hermetisch afgesloten verpakking.

Uiteraard is het mogelijk om andere eigenschappen toe te voegen aan de folie. Zoals antifog, peel en hersluitbaarheid. Folies kunnen zowel transparant als (blauw)ingekleurd geleverd worden.

Packaging Partners zet vanzelfsprekend ook in op duurzaamheid. Zodoende kunnen wij naast de traditionele laminaten ook mono (recyclebare) folies aanbieden, met vrijwel identieke (barrière) eigenschappen als traditionele laminaten.

Neem gerust contact op met onze verkoopafdeling voor advies op maat!

Meer weten over deze verpakkingstechniek?

Neem contact op met

Jeroen Daniels